Cases

Kettingconveyor

Ontwikkeling, montage en installatie van een automatisch kettingconveyorsysteem dat in verbinding staat met de automatische magazijnkranen die bij de klant in gebruik zijn.

Over de klant

Onze klant is wereldwijd een van de meest toonaangevende leveranciers van industriële reductie-kasten in verschillende sectoren zoals windmolens, mixers, pompen en compressoren, schrapers etc. De klant heeft verschillende vestigingen in België, zoals Lommel en Edegem, maar ook in Azië, onder meer in India en China.

Behoefte

Om toe te laten dat de operator op een veilige en ergonomisch verantwoorde manier productiestukken op een pallet kan bewerken, is er nood aan een automatisch kettingconveyorsysteem dat in verbinding staat met de automatische magazijnkranen van de klant.

Oplossing

De productiestukken liggen op 2 soorten stalen palletten. Deze palletten worden aan de installatie aangeboden door de heftruckoperator of via de automatische magazijnkraan.

De pallet doorloopt het traject dat bestaat uit verschillende conveyors die in lijn of haaks op elkaar staan. De nodige hefsecties zorgen ervoor dat er vlot van de ene richting naar de andere richting kan overgeschakeld worden. De pallet komt dan terecht bij één van de verschillende werkposten waar de operator de nodige handelingen verricht. Na afloop stuurt hij de pallet terug zodat de rest van de de cyclus kan doorlopen worden. Nadien wordt de pallet opnieuw aangeboden aan de automatische magazijnkraan of aan de heftruckoperator.

Zowel voor de fabriek in Lommel als in Coimbatore (India) en in Tianjin (China) werd door De Roeve Mechanical, in samenspraak met de klant, het conveyorsysteem ontwikkeld, voorgemonteerd en ook ter plaatse geïnstalleerd.

In dit project werd gebruikt gemaakt van elektrisch aangestuurde motoren en sensoren, alsook van een elektro-hydraulisch systeem voor de bewegingen van de hefsecties.
De nodige dossiers, keuringen en certificaten werden voorzien zodat de klant de installatie gemakkelijk en snel in gebruik kon nemen.

On-site werd training gegeven aan de plaatselijke operatoren en het onderhoudspersoneel.

Onze taken in het project

 • Analyse van de opgave
 • Elektrische studie
 • Ontwikkeling van de software
  (PLC, HMI en positioneersysteem)
 • Bouw van de schakelkast
 • Bekabeling van de machine
 • Installatie en indienstname

Keuze voor De Roeve

 • De Roeve werkt sinds jaren voor deze klant, de onderlinge relatie is een schoolvoorbeeld van een “sustainable partnership”.
 • De Roeve is in staat om het totaalproject met eigen mensen uit te voeren, dit van analyse tot en met realisatie.  De Roeve kan ook de onderhoudsservice leveren.
 • De Roeve heeft de know-how om installaties te maken volledig op maat van (het product van) de klant.

Projectgegevens

Mech. onderdelenGebruik van standaard-componenten van Europese leveranciers
Budget per installatie600.000 €
Heftafel op maat
Kettingconveyor
Kettingconveyor
Kettingconveyor