Activiteiten

Conceptstudies, mechanisch ontwerp en technisch tekenwerk

Een custom-made machine laten ontwerpen die piekfijn is afgestemd op uw productieproces? De Roeve Mechanical blinkt ruim 15 jaar uit in mechanical engineering, prototypebouw en machinebouw op maat. Aan de hand van minutieuze studies, strak uitgekiende concepten en mechanische ontwerpen stuwt ons studie- en tekenbureau uw productieflow zo de hoogte in.

Van innoverende studie naar mechanisch ontwerp

Het is van cruciaal belang dat uw productieproces zo efficiënt, veilig, foutloos en ergonomisch mogelijk verloopt. Standaardmachines kunnen dit lang niet altijd garanderen. Heeft u zelf een aangepaste machine in gedachten en wilt u graag uw idee concretiseren? Of wilt u liever brainstormen met ons team? Ons studie- en tekenbureau werkt samen met u een geavanceerde mechanische maatoplossing uit. Stap voor stap, van studie tot mechanisch ontwerp.

Conceptstudies
Interne transportsystemen op maat
Constructiewerk

We vertrekken steeds vanuit een nauwgezet haalbaarheidsonderzoek. We bestuderen uw probleemstelling, bekijken uw uitdagingen en luisteren aandachtig naar uw ideeën. We werken enkele mogelijke oplossingen uit en leggen die naast elkaar. We maken o.a. een inschatting van de investeringskosten, de ontwerp- en implementatietijd en de return on investment (ROI).

De kwaliteit en de rendabiliteit van uw project kunnen aanzienlijk verhogen dankzij een gedetailleerde conceptstudie en conceptontwikkeling. Aan de hand van een ‘proof of concept’ (PoC) kunnen we namelijk op voorhand het succes van een idee meten én verder richting geven. Anderzijds kunnen we fouten of gebreken tijdig uitroeien. In deze fase werken we de machine nog niet volledig uit, maar slechts één onderdeel of enkele onderdelen ervan.

Tot slot vertalen onze ervaren machinebouwers en technische tekenaars het concept in een millimeter precies mechanisch 3D-ontwerp. Engineeringssystemen zoals Inventor® hebben we volledig in de vingers. Dit detailontwerp vormt de basis voor het productieproces van uw machine op maat.

Prototypebouw en machinebouw op maat

De haalbaarheidsstudie is uitgevoerd, uw concept is ontwikkeld en uw mechanisch 3D-ontwerp ligt klaar. Maar daarmee is uw machine op maat natuurlijk nog geen realiteit. Daarom staat ons gespecialiseerde team u ook graag bij met prototypebouw en machinebouw op maat. Dit staat ons toe uw machine te testen, te realiseren en te integreren in uw productieomgeving.

Montagesystemen
Manipulatie en hefgereedschappen
Montagesystemen

Machine op maat laten ontwerpen?

Ons technische tekenbureau heeft jarenlange ervaring in detailengineering en gaat graag aan de slag met uw project.

"*" geeft vereiste velden aan

Geen titel*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.