Cases

Retrofit preform machine

Volledige assemblage van een bestaand concept, met eigen engineering en nieuw ontwikkelde systemen, van een uitgebrande machine.

Over de klant

Onze klant is een beursgenoteerde, Amerikaanse multinational. Ze heeft vestigingen in meer dan 40 landen en stellen zo’n 140.000 mensen te werk.

Ze specialiseren zich in oplossingen op het gebied van water en technische producten. Hun Belgische vestiging focust zich op de ontwikkeling van systemen en producten voor het behandelen, opslaan en transporteren van water.

Behoefte

Na de totale verwoesting van de productie-unit waar behuizing voor waterfilters gemaakt wordt, was er nood aan een volledig nieuwe machine. Om verzekerings-technische redenen, spreken we hier niet van een nieuw te bouwen machine, maar een retrofit of refurbishment. De machine diende één op één nagebouwd worden, met slechts geringe ruimte om verbeteringen aan te brengen.

Oplossing

Onze firma trad op als totaalaanemer voor het volledige ontwerp en realisatie van de machine. We werkten samen met De Wolf Groep in onderaanmening voor de sturing. Blondeau, een gecertificeerd bedrijf voor gasinstallaties,  stond in voor de gasindeling en gasstraat.

Onze taken in het project

  • We zijn vertrokken van de oude technische tekening. Die hebben we eerst en vooral up-to-date gebracht met de situatie net voor de brand. Enkele componenten, zoals de droger en de schouw, waren niet van toepassing voor de update, omdat we deze volledig opnieuw hebben ontworpen.
  • Daarna hebben we alle bewegende delen uitgetekend om de cyclus visueel te kunnen doornemen.
  • We hebben de vragen van de klant systematisch aangepakt doorheen het project. Zo is de kabelbrug, het hekwerk, de machinedeuren en het bindervat aangepast aan de noden van de klant.
  • Er was ook nood aan toegankelijkheid voor het reinigen van de machine en aan extra veiligheidsmaatregelen.
  • Onze techniekers hebben alles wat op papier stond in productie genomen en bij de klant opgebouwd.
  • Na de testfase volgde het opstellen van het CE-dossier.

Keuze voor De Roeve

De klant was reeds bekend met De Roeve Mechanical door eerdere opdrachten. De keuze is op onze firma gevallen omdat wij alle competenties in huis hadden en een flexibele dienst konden leveren.