Montagesystemen

Een fixtuur op maat om uw productiecapaciteit te verhogen 

Fixtuur op maat

Een fixtuur op maat is een systeem waarin onderdelen geplaatst worden die een bewerking moeten ondergaan, tot één geheel gemonteerd worden of die getransporteerd moeten worden. Ze verhogen de productiecapaciteit door een soepele vereenvoudigde werking en snelle overgang van onderdelen mogelijk te maken.

Om veiligheid te kunnen garanderen, is het belangrijk dat de fixturen perfect zijn afgestemd op de onderdelen die moeten bewerkt of samengesteld worden. In tegenstelling tot een jig of mal, beweegt een fixtuur op maat mee met het onderdeel, terwijl een jig of mal stationair blijft. Hun oppervlak zorgt voor een goede positionering en ondersteuning, pennen voor een nauwkeurige locatie en de gevoelige klemmen moeten zo ingesteld zijn dat ze bij elke druk of beweging reageren.

ontwerp een fixtuur vanuit economisch standpunt

Vaak is het primaire doel van fixturen om de kosten te verlagen. Net daarom moeten ze zo ontworpen worden dat de fixtuur perfect met uw productieapparaat matcht. Hoe beter de fixtuur is afgestemd op het te fixeren onderdeel, hoe kleiner de kans op beschadigingen. Ze worden veelvuldig toegepast in de automobielindustrie bij de vooraf montage van elementen die als een geheel tijdens de assemblage van het voertuig gemonteerd worden.

Een fixtuur op maat en geïntegreerd in uw omgeving?

Kies slim voor een fixtuur die aan al uw noden voldoet en naadloos aansluit op uw omgeving.

Geen titel*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.